Povestea 7 se potrivește mănușă persoanei care ne inspiră astăzi pentru că și-a împărțit prezențele la Semimaraton Gerar, fiind deopotrivă alergător (de viteză), dar și ediții în care a îmbrăcat pelerina de agent 007, fiind unul dintre voluntarii destoinici din echipa lui Gerard, simpaticul nostru pinguin mascotă pe care îl regăsiți pe materialele de promovare și ale ediției Gerar 2.1. Așadar astăzi aducem în prim-plan o motivație fie la viteză în alergare, fie la voluntariat la Gerar, prezentându-l pe Florin Ionuț Gorcioaia aka Speedy.
După 2 ani (am lipsit motivat, zicem noi, în 2021 și 2022, dar am închis prematur anul de alergare competitivă în 2020, cu o ediție chiar înainte de pandemie), ne-am întors, cu forțe proaspete și am deschis și un nou sezon de Semimaraton Gerar, respectiv 2.1 (pentru că Semimaraton Gerar 2.1. înseamnă deschiderea unui nou sezon de 10 ediții, în care vă și ne așteaptă surprize și momente de neuitat – cred că ediția 2.10, să ne țină Dumnezeu sănătoși până atunci, va însemna și predarea ștafetei către o noua echipă de organizare pe care încercăm să o creștem).
Ne-am propus ca în fiecare an să avem câteva sesiuni de inspirație în alergare, cu oameni care prin ceea ce fac și ceea ce sunt ne inspiră. Nu este o listă limitativă și dacă nu vă regăsiți în prima ediție 2.1. de testimoniale inspiraționale, asta nu înseamnă că voi nu ne inspirați, ci că mecanismul de identificare care a rulat pe lista de înscriși la un moment dat, nu v-a detectat. Rămâneți însă conectați pentru că sigur sigur veți primi un mesaj la un moment dat.
Vă reamintesc că puteți citi primele episoade aici:
Acestea fiind spuse, într-un intro scurt, voi lăsa cuvintele să se împletească, ale noastre și ale persoanei din fiecare episod/poveste, iar pe voi vă invit să le citiți și să vă inspirați sau să visați.
FLORIN IONUȚ GORCIOAIA
Pe Florin îl știu de ceva vreme, suntem și vecini de cartier, iar campusul Politehnicii, câmpul de bătălie al Gerard, am putea spune că-i este la o aruncătură de băț. Îi spune Speedy pentru că aleargă bine spre foarte bine, mai ales de când a intrat in Mario Sport Club (gașca lui Marius V. Ionescu) și are parte de antrenamente bine structurate, de motivația unui mare alergător, dar și de o gașcă de oameni care se motivează și împing reciproc spre performanțe cât mai bune. Profesional, Florin nu e programator, ci a terminat ASE-ul și lucrează în Vânzări, personal, are o viață de familie cu responsabilități, este tatăl a 2 copii pe care încearcă să-i îndrume spre sport, ceea ce este de apreciat, pentru că fiecare copil are nevoie de mișcare, de bucuria unui sport, de disciplina unui sport, de pasiunea pe care ți-o aduce practicarea unui sport.
pentru a alerga bine trebuie să
Așadar, dacă am crede că pentru a alerga bine trebuie să ai o viață orientate doar spre antrenamente, Florin ne demonstrează că poți îmbina foarte bine viața de familie, activitatea profesională, antrenamentele, voluntariatul, fundraising-ul, concursurile și să ai parte de echilibru în cee ace faci. Modul acesta în care reușește să-și echilibreze toate componentele mi se pare extraordinar și mă motivează să încerc mai mult și mai mult (evident la o cu totul altă viteză).
Vă spuneam că Florin are o istorie echilibrată și la Semimaraton Gerar: ne-a descoperit în 2017 (din datele pe care le-am găsit nu alerga de mult la acel moment), ca și concurrent într-o echipă de mixt, a fost în echipa Gerard ca agent 007 în 2019 și 2020, alegând să stea într-un punct al traseului în care concurenții au nevoie de inspirație și motivație (la Panta lungă și lină, dar care parcă nu se termină, care te scoate din ritm și te lasă fără vlagă sau fără picioare, panta de la Facultatea de Inginerie Electrică), iar anul acesta Florin revine în echipă de mixt Avengers pe numele lor alături de Aifer Ibadula (despre care veți citi într-o poveste viitoare) și Bogdan Petcu. Pentru cei care au deja emoții cu panta de la Ingineri Electrică, vă spunem doar că anul acesta, cu Florin alergător, ne-am gândit să păstrăm totuși motivația la cote înalte și pregătim o surpriză energizantă.
Gerar este
Pentru Florin, Gerar este prima cursă din an ce are loc în București, iar Gerar 2.1. înseamnă mult mai multă distracție și voie bună în pași de alergare. Preferă cursa de 21 de km, pentru că, așa cum credem și noi, consideră că alergarea este mai frumoasă în echipă, iar asta pentru că, iar Florin a spus-o atât de frumos încât nu are sens să mai adaug nimic, “începem alergarea ca un grup de oameni…dar o terminăm ca un grup de prieteni.”
Pentru că Florin aka Speedy este axat pe îmbunătățirea performanței, echipa ideală este formată dintr-un grup de prieteni ce încearcă să se motiveze unul pe altul astfel încât să-și depășească limitele. Cred că anul acesta, alături de Bogdan și Aifer, colegi cu el în Mario Sport Club, dar despre care mie îmi place să spun că este gașca lui Marius Ionescu, are parte de o echipă așa cum a descris el echipa ideală. Dacă ar fi să fac vreo previziune la bursa pariurilor Gerar 2.1. aș zice că au șanse mari chiar la locul I, dar mai mult ca sigur podium.
Este drept că mai sunt 2 săptămâni și pot să apară și alte echipe puternice, însă tot cred că își mențin o șansă super bună pentru că toți trei sunt foarte buni alergători, cu ceva experiență și montană, cât să nu-i sperie panta de la Inginerie Electrică, în plus îl au alături pe Marius cu program structurat (sunt convinsă) și bine pus la punct, iar Florin ne spunea că încearcă să alerge cât mai mult împreună în această perioadă, astfel încât să-și potrivească ritmul de cursă și să poată face și o bună planificare a perioadelor relevante.
Deși este clar că planifică o cursă rapidă la Gerar 2.1., Florin și-ar dori un peisaj autentic de iarnă la această ediție, cu zăpadă în zonele din afara traseului, dar cu un asfalt curat care să-i ajute în menținerea pace-ului de alergare cât mai bun.
În general, însă, îi place foarte mult să alerge iarna, chiar și atunci când este zăpadă și ger. Deși poate mulți alergători se orientează iarna spre sală pentru exerciții și alergare pe bandă, evitând frigul, Florin preferă să alerge numai afară chiar și în perioada rece a anului, explicația pentru această preferință constând în faptul că s-a născut pe un viscol năpraznic. Pentru motivație, Speedy alege technica cursei obiectiv – își setează un obiectiv de timp la o cursă viitoare, își face un plan de antrenament și știe că dacă nu iese la antrenamentele programate, rezultatul cursei nu va fi cel dorit.
Pe alți alergători îi recunoaște după ceasul cu GPS – el consideră că un astfel de ceas este un bun indiciu că persoana respectivă are ca hobby alergarea și prima întrebare pe care i-ar adresa-o ar fi pentru ce cursă se pregătește.
Florin este un alergător serios și în calitate de Speedy costumația în alergare este clar echipamentul profi de alergare, deci a refuzat clar orice mască 😉
Cea mai frumoasă amintire legată de Gerar
Spre final, cred că este potrivit să vă povestim și cea mai frumoasă amintire a lui Florin legată de Gerar, pentru că fiecare participare și interacțiune a avut frumusețea ei (de la prima alergare în echipă la prima experiență de voluntariat), el s-a oprit cu gândul la voluntariat pentru că i-a oferit cele mai frumoase amintiri.
Atunci când îți pui pasiunea și motivație pentru alergare în sprijinul altora și ai posibilitatea să-I încurajezi să depășească un “mic” obstacol la Facultatea de Inginerie Electrică, iar la finalul evenimentul primești o mulțime de mesaje de mulțumire din partea alergătorilor, știi sigur că ai făcut un lucru bun și că eforturile tale au fost răsplătite, iar frigul îndurat pălește și îl uiți cu totul și te gândești la următoarea cursă de alergare sau la următoarea experiență de voluntariat.
Vom încheia această poveste cu un mesaj motivational al lui Florin pentru un alergător din viitor, însă nu înainte de a-i mulțumi că a acceptat și un antrenament atipic pentru Gerar 2.1. răspunzând întrebărilor noastre, îi dorim succes în cursă – să fie o cursă plină de bucurie, alături de prieteni și ne vedem pe podium 😊 (sunt sigură).
Fă din alergare o plăcere, înconjoară-te de oameni ce au acestă pasiune, concentrează-te pe ceea ce vrei tu să faci si nu te compara cu alți alergători.
Dacă nu te-ai înscris încă la Gerar 2.1., să știi că s-a terminat prima săptămână a concursului “We run as One. We read as One”, câștigători fiind desemnați echipa Mangafalele formată din Ionel Rapotan, Robert Constantin Zămisnicu și Iulian Filipov care vor citi as One cartea “Anduranță”.
Noi am intrat în cea de-a doua săptămână de concurs, în care echipele, care se înscriu și plătesc în intervalul 12 -18 ianuarie, pot câștiga cartea “Manualul de alergare” publicată în România de către prietenii noștri de la Pilot Books.