Semimaratonul Gerar a devenit un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România, fiind pentru mult timp prima competiţie de alergare a anului.

Organizat de către Asociaţiile Club Sportiv RO CLUB MARATON și People for Sport România împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică, în parteneriat cu Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București şi Asociaţia Bucharest Running Club, Semimaraton Gerar are drept scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice.

Unul din scopurile declarate ale competiției, încă de la prima ediție, în ciuda tuturor contestațiilor și vocilor dezaprobatoare, este promovarea ideii de echipă și mai ales a faptului că, deși alergarea este în principal un sport individual, ea poate fi practicată cu succes și în echipă.

Peste 850 de alergători și pasionați de mișcare vor lua startul la cele două probe: cros ELTH (10,8 km) și semimaraton (21 km) – cu două starturi. Participanții sunt persoane active, care au împlinit vârsta de 18 ani (dat fiind specificul şi dificultatea unei competiţii în această perioadă a anului). Proba de cros este destinată participanţilor individuali, în timp ce probele de semimaraton sunt probe pe echipe care se adresează echipelor formate din câte trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin – primul start, două fete şi un băiat/doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start).

Competiţia se va desfăşura în ultimul weekend din luna ianuarie, în Campusul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.