Continuăm seria de testimoniale inspiraționale Semimaraton Gerar 2.1 cu un coleg de breaslă cu care împărțim experiențe de mulți ani și punem un umăr pe promovarea alergării în România, așa că ne-am permis să-l invităm alături de noi pe

THEODOR MANOLACHE (zis si Theo)
Credit photo: arhiva personala Facebook

Poate numele lui Theo nu vă spune foarte multe lucruri, însă ceea ce face el sigur vă spune, el este artizanul concursurilor de alergare Forest Run din pădurea Băneasa, cum ar veni, aici lângă casă 😊, dar și al unui concurs de alergare montană foarte accesibil și care se adresează întregii familii – Predeal Forest Run. Ne-a inspirat faptul că Theo a reluat destul de repede evenimentele post-pandemie, cu multă încredere și entuziasm și modul în care s-au desfășurat Băneasa Forest Run și Predeal Forest Run ne-a dat impulsul să gândim Gerar 2.1.

sub 3 ore pe maraton

Theo este de profesie om de marketing, deși este licențiat în Psihologie, el coordonează agenția de Media, Evenimente și PR – Running Media și se vede că știe ce face. Theo se împarte între familie (are o soție care îi împărtașește pasiunea pentru alergare, 2 copii minunați), iar pasiunea și job-ul le-a combinate într-un mod optim – știți cum se spune: fă-ți din pasiune un job și nu vei simți că muncești vreodată. Și pentru că se tot discută adesea că organizatorii de evenimente nu sunt și alergători, vă spun ca Theo este și un alergător pasionat, care de curând la Valencia, a intrat în clasa de alergători amatori de elită, respectiv alergători sub 3 ore pe maraton.

De altfel, Theo a alergat și la Gerar, se va afla la a patra experiență anul acesta, la proba de semimaraton, având la activ 3 ediții (2014 – 2016), noi le-am numărat din statistici 😊 el după numărul de produse Gerar – Buff pe care le are în dulap și ne bucurăm că revine la ediția 2.1.

Semnificația cuvântului Gerar este …

Pentru el, semnificația cuvântului Gerar este clar legată de alergare, iar asta îmi amintește de campania celor de la SportGuru de atragere angajați cu o serie de întrebări, cum ar fi – la ce te gândești când auzi HR, PR, pace etc (@SportGuru, super tare campania și acest articol nu este sponsorizat, vă rog să notați).

Legat de Gerar 2.1. spune că reprezintă “un eveniment inedit, într-o perioadă când nu prea sunt evenimente de alergare” – noi am ales în mod special perioada pentru a menține alergătorii motivați și ne bucurăm că de câțiva ani împărțim perioada în mod frățește cu Făget Winter Race – pe 21.01.2023 în zona Cluj cu curse de 7, 15 și 22 km – aș zice pentru toate gusturile și posibilitățile.

Echipa ideală este întotdeauna …

Punctul forte al Gerar i se pare alergarea de echipă pentru care allege să revină la Gerar și, ca să fim sinceri, pentru noi este cel mai de impuls argument când ne gândim dacă povestea Gerar continua. Pentru Theo, însă, alergarea în echipă înseamnă un factor de progres (coechipierii se determină unii pe alții să alerge mai bine și se motivează reciproc toată cursa), în plus, n-ai nicio șansă să te plictisești în echipă, pentru că mereu se schimbă o vorbă – tura trei, ia-mi și mie apă, uite ce fustiță are fata din față 😉 Dar echipa ideală este întotdeauna cea în care membrii săi rezonează dincolo de alergare 😊

Tot despre Gerar, Theo ne spunea că-i place că e pe șosea și, în funcție de condițiile meteo de la momentul cursei, poți beneficia de un asfalt uscat, numit rachetă, și 10 grade de tricou 😉, poți avea un covor alb și viscol, dar știi că Gerar se ține oricum, pentru că există provocare în orice condiții și fiecare ediție vine cu o nouă provocare. Pentru Gerar 2.1., Theo ar comanda o vreme ideală, aș zice eu, respectiv “zăpadă cu soare, vreo 5 grade afară, cer senin și vreo 20 de cm de zăpadă. Oricum ar fi, să fie fără vant.”

Photo credit: Cornel Poq, @Fisheye.ro

Pentru Gerar, Theo alege alergarea în echipă, iar celor care se tem de cele 6 ture, pentru că, nu-i așa hamstereală nu ne place neapărat, el le spune că modul dinamic în care se succed curbele, fiind un traseu destul de întortocheat (spunem noi ca să ne iasă o tură cât mai lungă, l-am exploatat cât am putut) nici nu simți că sunt atât de multe ture. Oricum întrucât locația în care se ține Gerar-ul, campusul Universității Politehnica București, este la doar 15 minute de casă, Theo nu poate rata întâlnirea cu alți „nebuni”, pentru că asta îl bucură și face parte din definiția lui “fun”.  

Despre traseu, ne-a spus că plac ambele pante (și cea de la Automatică care e mai scurtă și mai abruptă și cea de la Inginerie Electrică mai lungă și mai lină) – e drept că și nouă, și chiar mă gândeam la un moment dat cum ar fi ca după tura a treia să se schimbe sensul 😊, dar mi-a trecut repede pentru că mi-am dat seama că ar fi haos 😊 și nimeni n-ar mai înțelege nimic.

Pentru Gerar 2.1. se antrenează după programul obișnuit care include sâmbăta o alergare în Poli, cum alintăm noi locul de joacă al Gerar. A făcut până acum “un 2 x 3 km la ritm de cursă, un 4:10 pe mie, o alergare ușoară. Probabil că o să mai facem un tempo și niște bucăți lungi până la eveniment.”

Motivațiile lui Theo pentru alergare sunt

Motivațiile lui Theo pentru alergare sunt prietenii, am stabilit deja că este un alergător de echipă și asta ne place foarte tare la el, dar ne spunea că-l motivează și cântarul – nimeni nu știe de ce 😊, ceasul – o invenție extrem de utilă omului, însă ceasul de alergare poate fi chiar un instrument de tortură aș zice eu ;), dar și evenimentele la care se înscrie, și ne bucurăm să deschidem pentru el motivația anului 2023.

Îi place să alerge vara dimineața, iar iarna după-amiaza – uite un om care înțelege de ce am mutat la un moment dat Gerar-ul după-amiază 😉

Alergătorii îi recunoaște după încălțări – trebuie să-i spun că asta era și metoda mea până de curând când am văzut o pereche de Evadict în picioarele unei doamne de cartier 😊 care sigur mi-ar fi răspuns la întrebarea “ce distanță alergi?” cu o vorbă de dus și cu o remarcă de ce să alerg, dacă pot să merg la fel de bine – doar nu mă grăbesc chiar atât de tare 😊

În încheiere l-am rugat pe Theo să ne povestească o întâmplare legată de Gerar și să lase un mesaj despre Gerar unui alergător din viitor. Pentru amintirile legate de Gerar, era clar că cea mai pregnantă este a ediției “viscol” din 2014, chiar dacă el nu-și amintește anul (nici noi, dar am căutat 😉), această ediție desfășurată pe cod portocaliu de viscol și ninsoare, îi rămâne adânc întipărită în memorie, însă rămâne fidel vremii pe care și-o dorește pentru Gerar 2.1. și speră ca ediția respective să rămână unică în istorie (eu personal mi-aș dori o altă ediție similar, a fost cu multe emoții, dar cu o atmosferă de basm).

Vom încheia cu mesajul lui Theo pentru un alergător Gerar din viitor (mesaj pe care i-ar plăcea să-l primească un alergător care nu mai prinde loc la Gerar 2.1.), cu o fotografie elocventă pentru Theo care mi se pare plină de bucurie și optimism ceea ce exprimă și multe altele dintre fotografiile lui Theo, însă nu înainte de a-i mulțumi că și-a făcut timp să ne acorde această motivație extrem de important.

“Îmi pare rău că iar n-ai prins loc la Gerar, dar nu te întrista, fii pe fază pentru o nouă provocare. Începând din acest an, Gerar are un frate geamăn. Nu identic, dar geamăn: CIREȘAR! În ultimul weekend dinainte de vacanța școlară, vino cu familia la cea mai tare alergare din Politehnică. Noi aducem cireșele, tu vino cu pofta de mișcare. Distracție garantată!”

Credit photo: Cornel Poq, @Fisheye.ro

Între timp, ca să nu primești mesajul desenat de Theo, te anunțăm că încă te mai poți înscrie la Gerar 2.1. cursă ce va avea loc pe 28 ianuarie 2023 în Politehnică, după-amiază.

Aici ai link-ul de înscrieri gerar.ro/inscriere/formular/

Dacă vii cu 2 prieteni și vă înscrieți pentru cursa de semimaraton echipe în intervalul 05 – 25 ianuarie, aveți șansa de a câștiga unul din cele 3 premii constând într-o carte de alergare pe care s-o împarţi cu echipa ta.

Detalii despre concurs și regulament aici.