Editia 2018
Robert Cadar

Pentru ediția din anul 2018, cea de-a opta ediție, am ales un ambasador cu totul special, care pentru noi întruchipează pasiunea alergării într-un mod corect. El aleargă în mod echilibrat și transpune alergarea în scop terapeutic și, cel mai adesea, nobil’. El este un om extraordinar de pozitiv, zâmbitor, cald, implicat, cu o voință demnă de invidiat pe care cu greu o putem regăsi în cei mai ambițioși oameni. Este vorba despre alergătorul Robert Cadar

In final am reusit sa strangem 12.000 lei pentru Robert.

Mai multe despre Robert, gasiti mai jos.

Editia 2017
Fetele Compressport
Denisa Dragomir, Ingrid Mutter, Gianina Tănase

Am ales anul acesta să promovăm alergarea la feminin – o preocupare a compeției prin acordarea unui număr de locuri preferențial pentru echipele mixte și cele de feminin, încrajând astfel alergătoarele să participe la Gerar (fără însă să-i neglijăm pe baieți), anul acesta ambasadorii Gerar sunt echipa feminină Fetele Compressport formată din Denisa Dragomir, Ingrid Mutter și Gianina Tănase.

Toate trei sunt cele mai bune alergătoare montane de la noi din țară, sportive cu un palmares inspirațional, caracterizate prin talent, modestie și fair-play. Ele constituie un exemplu pozitiv pentru noi și am vrea sa constituie o motivație pentru fetele alergătoare, dar și pentru băieți 😉

Mai multe despre fete, gasiti mai jos.

_RKX6730

Editia 2015
Toma Coconea
Parapantist, alergator si sportiv de performanta

Toma Coconea, este din Petrosani, si este cunoscut poate in primul rand pentru participarea sa la Red Bull X-Alps, una din cele mai grele competitii de aventura din lume. Tomi a fost prezent la toate editiile, iar de doua ori a reusit sa se claseze pe locul secund.

Mai multe despre Toma, gasiti pe aici.


978x0

Editia 2014
Uca Maria Marinescu
Profesoara, exploratoare si sportiva de performanta

Și pentru că Gerar înseamnă o competiție pentru oameni curajoși și puternici, vrem ca la ediția 2014 să aducem un omagiu unei exploratoare românce, Maria Uca Marinescu, prima sexagenară din lume care a atins pe schiuri, într–un singur an calendaristic (2001), cei doi poli ai Pământului.

Ca o recunoaștere a meritelor excepționale, la data de 15 iulie 2002, președintele României i–a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer.

Mai multe despre Uca Maria Marinescu, gasiti pe site-ul oficial sau pagina de wikipedia.

Pentru mai multe detalii despre editia 2014 click aici.


Teodor-Negoita-Law-Racovita-Negoita

Editia 2013
Teodor Negoita
exploratorul polar

Iarna, zapada multa, vant puternic si frig. Insa si o frumusete stranie, greu de inteles de multi oameni. Descrierea s-ar putea potrivi in mare masura si conditiilor in care se desfasoara cel mai adesea semimaratonul Gerar. Si totusi e vorba de Polul Nord, un miraj care l-a atras si pe unul dintre cei mai mari exploratori romani: Teodor Negoita.

Mai multe detalii despre activitatea lui Teodor Negoita aici.

Pentru mai multe detalii despre editia 2013 click aici.