Suntem aproape de startul unei noi editii a Semimaraton Gerar, aceasta nefiind o editie oarecare, ci editia cu numarul 10, si ne bucuram sa fim din nou impreuna intr-o cursa de care suntem convinsi ca va fi memorabila.

Pentru a va face cat mai placuta si facila integrarea in atmosfera concursului, va reamintim cateva puncte importante carora trebuie sa le acordati atentie. 

Ridicarea kiturilor si declaratia pe proprie raspundere 

Ridicarea kit-ului de participare se poate face doar personal. Pentru proba de semimaraton kitul se va ridica complet (pentru toti cei 3 membri) de catre oricare dintre membri echipei (un singur membru ridica kitul pentru toata echipa).

Continuam cu sistemul de semnare a declaratiilor online, unul facil si care speram sa iti fie pe plac. Link-urile pentru semnarea au fost trimise individual pe adresa de email completata la inscriere. Daca nu l-ai primit scrie-ne pe adresa [email protected] si il retrimitem.

In cazul echipelor de la semimaraton, daca ridicarea kitului se face numai de catre unul/doi din membri echipei, acestia vor putea ridica kitul numai daca toate declaratiile membrilor sunt validate deja electronic. 

Puteti verifica statusul semnarii in link-ul de mai jos:
https://register.42km.ro/race-entry-waivers/check?event=da98a257e1d3a7f1a23b94916c58f0d5244ea9a5

Kitul de participare

Accesul in incinta Campusului Politehnica 

Va informam ca in cursul zilei de sambata, 01 februarie 2020, pentru ca experienta dvs de alergare sa fie una cat mai placuta, am luat decizia de a restrictiona (inchide) traficul auto in incinta Campusului Politehnica, pe tot parcursul zilei de sambata, 01 februarie 2020. Va rugam sa aveti in vedere ca aceasta masura este luata pentru protectia dvs si sa nu incercati sa purtati discutii incomode cu personalul de paza al Universitatii Politehnica. Astfel, va rugam ca deplasarea dvs catre si dinspre zona de concurs sa se faca fie cu mijloace de transport in comun (sunt in imediata apropiere doua statii de metrou: Grozavesti si Politehnica, precum si in proximitate alte doua: Petrache Poenaru sau Lujerului, precum si mai multe statii ale STB) fie, in cazul in care nu aveti o alta posibilitate, daca va deplasati cu masina personala sa folositi una din parcarile din zonele adiacente campusului. 

Zona de vestiare

Pentru a reduce consumul de saci de plastic folositi in zona de vestiare, va adresam rugamintea si va recomandam ca la vestiare sa veniti cu propriul rucsac pentru depozitarea bagajelor. Pentru cazurile cand nu este posibil vom avea saci disponibili, dar ne-am dori ca numarul celor folositi sa nu fie foarte mare.

Programul evenimentului

Este detaliat pe site-ul nostru http://gerar.ro/info-participanti/program, iar in sectiunea blog a site-ului puteti afla ultimele noutati:

Vineri 31 ianuarie 2020

17:00 – 20:00 – Ridicare Kituri

Ridicarea kiturilor se va face in campusul Universitatii Politehnica la Rectorat – cladirea AN

Sambata 1 februarie 2020

14:00 – Deschiderea vestiarelor

20:00 – Festivitate de premiere in amfiteatrul Radu Voinea (o frumoasa sala de festivitati)

CursăRidicarea kiturilorOră startLimită de timp
Semimaraton echipe masculin10:00 – 14:1515:303 ore
Semimaraton echipe mixt / feminin10:00 – 15:4517:003 ore
Cros ELTH 10.8km10:00 – 17:1518:301h 20 min

Recomandari

Chiar daca temperaturile de afara s-au mai imblanzit si nu mai sunt tocmai la rang de Gerar, in ziua cursei vom avea parte de temperaturi scazute. Astfel ca va recomandam:

  • Purtarea de imbracaminte adecvata in timpul concursului, in 2-3 straturi, cu windbreaker sau foita de ploaie in ultimul strat (deasupra);
  • Acoperirea capului si a mainilor (purtati manusi, caciula si/sau bandana/buff !);
  • Purtarea de incaltaminte corespunzatoare. Momentan traseul este perfect uscat, dar recomandam sa aveti la voi o pereche de pantofi de pantofilor de alergare cu ceva mai mare aderenta (de trail) pentru backup.
  • Nu uitati sa va aduceti cu dumneavoastra imbracaminte si incaltaminte de schimb;
  • Sa va alimentati corespunzator inainte de start, precum si in timpul cursei (mai ales participantii la semimaraton);
  • Sa fiti gata sa acordati asistenta colegilor de concurs daca este nevoie, sa alertati comisarii de traseu si/sau organizatorii cat mai rapid in caz de incidente;
  • Verificati harta traseului pentru a va fi usor sa va orientati si retineti ca exista un punct de alimentare pentru cursa, amplasat in lateralul cladirii Rectoratului, in zona barierelor. De asemenea, exista un punct de alimentare in interior in holul mare AN pentruu hidratarea dupa terminarea cursei. Va rugam sa aveti in vedere ca sunt mai multe starturi si sa folositi pentru hidratarea de dupa cursa punctul de alimentare din interior;
  • Folosirea cat mai mult posibil a transportului in comun si in mod special a metroului (exista trei statii de metrou in apropiere de campusul universitar, iar sambata accesul auto in campus nu este permis).
    Click aici pentru recomandare locuri de parcare.

Activități educaționale pentru cei mici

Prietenii de la Padurea Copiilor va invita să pictăm cu toții tricouri cu tema pădurii, iar pe cei mici să cunoască mai bine viețuitoarele acesteia, aducându-le la viață prin măști. Activitățile se vor desfășura sâmbătă, între orele 11:00-13:00 și 15:00-17:00. Detalii aici.

EXPO GERAR

Ca in fiecare an va asteaptam la standurile partenerilor nostri de unde va puteti reinnoi echipamentul (SportGuru, Compressport), suc natural de mere de la Livezile Dobrinoiu, posibilitatea inscrierii la competitii de alergare (Semimaraton Bucuresti si Maratonul Bucuresti), precum si multe alte surprize. Detalii aici.


RUNBAZAR LA GERAR

Dacă ai mai participat la concursuri, cu siguranță ai pe acasă un loc unde strângi toate tricourile tehnice primite, care ajung, peste timp, să nu mai fie purtate. Ei bine, la expo Gerar, dacă vei veni cu ele la standul Galantom, vei putea să le donezi sau să le schimbi la Run Bazar. Mai multe detalii pe aici


Regulament

Va recomandam ca inainte de inceputul evenimentului, respectiv vineri sau sambata dimineata sa mai parcurgeti o data regulamentul competitiei pentru a va reimprospata memoria privind cele mai importante informatii, cum ar fi: caile de acces catre cladirea Rectorat, probele de concurs, distantele ce trebuie parcurse, conditiile de retragere din competitie, conditiile pentru modificarea inregistrarii, ridicarea kiturilor si depunerea declaratiilor pe proprie raspundere, comportamentul in timpul competitiei, precum si conditiile de desfasurare a acesteia.

Mai multe detalii puteti citi in regulamentul disponibil pe site http://gerar.ro/info-participanti/regulament.


Nu in ultimul rand, nu uitati ca sunteti aici sa va bucurati de alergare, de prieteni, de oameni frumosi ca voi si ca fair-play-ul este mai important in sport decat orice premiu.  

Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu drag la start.

Cu drag,

Prietenii de la Semimaraton Gerar