Dragi participanti,

Suntem aproape de startul celei de-a cincea editii a Semimaraton Gerar si ne bucuram sa fim din nou impreuna intr-o cursa de care suntem convinsi ca va fi memorabila.

Pentru a va face cat mai placuta si facila integrarea in atmosfera concursului, va reamintim cateva puncte importante carora trebuie sa le acordati atentie.

10863927_615377015228580_7156301251622887713_o

EXPO GERAR 2014

Incepem prin a va reaminti programul evenimentului si faptul ca va asteapta sambata, 24 ianuarie, si duminica, 25 ianuarie standurile partenerilor nostri de unde va puteti reinnoi echipamentul (standurile Compressport, Sport Guru si Buff) sau incaltarile de munte (standul S – Karp), cartile de colectie pe care sa le cititi in pauzele dintre alergari (Preda Publishing), produse de Isostar, suc natural de mere de la Livezile Dobrinoiu si produse Sponser, posibilitatea inscrierii la competitii de alergare (Cozia Mountain Run, Wings for Life), precum si multe alte surprize.

Standul brandului elvetian Compressport va recomanda pentru sezonul rece cateva produse care nu va vor dezamagi:

Prietenii de la Sport Guru va asteapta sambata cu un scanner pentru testarea picioarelor, in urma caruia puteti determina care sunt pantofii de alergare care vi se potrivesc cel mai bine.

Inainte si dupa incheierea cursei va puteti achizitiona sandwhich-uri, dulciuri si produse de panificatie si patiserie de la standul Ana Pan organizat in holul mare al cladirii Rectoratului.

Programul evenimentului

Este detaliat pe site-ul nostru http://gerar.ro/info-participanti/program, iar in sectiunea blog a site-ului puteti afla ultimele noutati:

Sambata 24 ianuarie

14:00 – 19:00 – Ridicare Kituri
Ridicarea kiturilor se va face in campusul Universitatii Politehnica la Rectorat – cladirea AN

Duminica 25 ianuarie

9:30 – start proba de semimaraton
09:00 – 11:00 – ridicare kituri si depunere declaratii doar pentru probele de cros
11:30 – start cros 10.8km
12:00 – start cros ELTH – 3.6km
12:30 – Limita de timp semimaraton
12:30 – Limita de timp pentru cros 3.6km
12:50 – Limita de timp pentru cros 10.8km
13:15 – Festivitate de premiere

In ziua de ridicare kituri si in ziua cursei, echipa noastra fantastica de voluntari va asigura buna derulare a tuturor etapelor din cadrul evenimentului. Puteti apela la ei cu incredere si ne puteti contacta in cazul in care aveti intrebari suplimentare.

Regulament

Va recomandam ca inainte de inceputul evenimentului, respectiv vineri sau sambata dimineata sa mai parcurgeti o data regulamentul competitiei pentru a va reimprospata memoria privind cele mai importante informatii, cum ar fi: caile de acces catre cladirea Rectorat, probele de concurs, distantele ce trebuie parcurse, conditiile de retragere din competitie, conditiile pentru modificarea inregistrarii, ridicarea kiturilor si depunerea declaratiilor pe proprie raspundere, comportamentul in timpul competitiei, precum si conditiile de desfasurare a acesteia. Mai multe detalii puteti citi in regulamentul disponibil pe site http://gerar.ro/info-participanti/regulament.

Ridicarea kiturilor si inscriere

Important!!!

Nu se fac inscrieri in zilele de 24 si 25 ianuarie!!! Exceptie face proba de 3.6 km pentru care se va anunta sambata dimineata numarul de locuri disponibile pentru inscriere la fata locului numai in ziua de sambata, 24 ianuarie, incepand cu ora 14.00.

Ridicarea kit-ului de participare se poate face doar personal prin depunerea declaratiei pe propria raspundere pe care ati primit-o in mesajul de validare a inscrierii dvs. Va rugam printati declaratia primita, semnati-o si inmanati-o voluntarului de la validare inscrieri in timpul programului anuntat.

http://gerar.ro/info-participanti/program

Pentru proba de semimaraton-echipe declaratiile se vor semna obligatoriu de catre fiecare membru al echipei si se vor depune in original la ridicarea pachetului de start fie de toata echipa, fie de catre unul din membri echipei care va avea asupra sa declaratiile semnate in original ale tuturor membrilor echipei. Nu se admit ridicari de kituri fara declaratiile pe proprie raspundere semnate in original si fara prezenta macar a unui membru al echipei.

Atentie!!! Echipele care nu au depus declaratiile pe proprie raspundere semnate in original vor fi automat descalificate, fara restituirea taxei de partiipare.

Atentie!!! Pentru concurentii care s-au inscris la probele de cros (10,8 si 3,6 km) pe site, validarea inscrierii si depunerea declaratiilor pe proprie raspundere se face numai pana duminica, 25 ianuarie, ziua cursei, ora 10.30 (modificare fata de regulament unde se prevede ora 11.00). Locurile care nu au fost validate prin depunerea declaratiei si ridicarea kitului pana la ora 10.30, vor putea fi ocupate de catre alergatorii care doresc si care vor fi prezenti la fata locului in limita numarului de locuri eliberate si doar pana la ora 11.00.

Recomandari

Intrucat competitia se desfasoara in conditii de iarna, recomandam inca o data alergatorilor sa se pregateasca pentru o vreme rece si cu vant, ceea ce inseamna:

  • Purtarea de imbracaminte adecvata in timpul concursului, in 2-3 straturi, cu windbreaker in ultimul strat (deasupra);
  • Acoperirea capului si a mainilor (purtati manusi, caciula si/sau buff !);
  • Purtarea de incaltaminte corespunzatoare – recomandam purtarea pantofilor de alergare de munte (trail). Daca traseul va fi acoperit cu zapada si gheata, puteti purta Yaktracks sau utiliza metoda stramoseasca a ciorapilor purtati (si) peste pantofii de alergare;
  • Nu uitati sa va aduceti cu dumneavoastra imbracaminte si incaltaminte de schimb;
  • Sa va alimentati corespunzator inainte de start, precum si in timpul cursei (mai ales participantii la semimaraton). In conditii de iarna corpul dumneavoastra are nevoie de mai mult « combustibil » deorece consuma mai multa energie;
  • Sa fiti vigilenti pe timpul concursului, alergand preventiv astfel incat sa evitati riscurile atat pentru dumneavoastra, cat si pentru ceilalti concurenti (nu va inghesuiti pe spatiile stramte, nu accelerati pe coborari si alte portiuni acoperite cu gheata, etc.);
  • Sa fiti gata sa acordati asistenta colegilor de concurs daca este nevoie, sa alertati comisarii de traseu si/sau organizatorii cat mai rapid in caz de incidente;
  • Folosirea cat mai mult posibil a transportului in comun si in mod special a metroului (exista trei statii de metrou in apropiere de domeniul universitar, iar duminica traficul auto in campus nu este permis intre orele 7 si 14.00).

Nu uitati ca sambata, 24 ianurie, ora 17.00, avem intalnire cu Toma Coconea, imaginea editiei de anul acesta a Semimaraton Gerar, un sportiv de anduranta cu adevarat redutabil si ale carui povesti merita ascultate. Impreuna cu el vor fi prezenti si alti ambasadori Wings For Life World Run Romania: Dani Otil, Daniel Osmanovici si George Balta.

Va reamintim sustinerea noastra pentru doua cauze sociale dragi noua si voua, respectiv proiectul Exceptionalii ai Asociatiei Scoala de Valori si Padurea Copiilor, proiect initiat si derulat de catre Viitor Plus – asociatia pentru dezvoltare durabila. Ei va vor oferi informatii suplimentare despre proiecte atat sambata, cat si duminica in cadrul Expo. Va invitam sa-i contactati. Responsabilitatea sociala este importanta pentru fiecare dintre noi si nu e doar o lozinca din corporatii.

Nu in ultimul rand, nu uitati ca sunteti aici sa va bucurati de alergare, de prieteni, de oameni frumosi ca voi si ca fair-play-ul este mai important in sport decat orice premiu.

Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu multe surprize.

Cu drag,
Echipa de organizare