Incepand din 2013, la fiecare editie, incercam sa promovam o personalitate importanta ce se leaga intr-o forma sau alta de sport sau decorul hivernal. Am inceput cu exploratorul polar Teodor Negoita, in 2014 ne-am bucurat de prezenta doamnei Maria Uca Marinescu, profesor, explorator și sportiv de performanta. Anul acesta, ne apropiem mai mult de zona de alergare si ne bucuram sa il avem ca ambasador al evenimentului pe binecunoscutul sportiv, Toma Coconea.

_RKX6730

Toma Coconea este din Petrosani si este cunoscut poate in primul rand pentru participarea sa la Red Bull X-Alps, una din cele mai grele competitii de aventura din lume. Tomi a fost prezent la toate editiile de pana acum, iar de doua ori a reusit sa se claseze pe locul secund.

Red Bull X-Alps pe scurt

Competitia presupune parcurgerea pe jos sau in aer a aproximativ 1.000 de kilometri prin Muntii Alpi, de la Salzburg pana in Monaco, in cel mai rapid timp posibil. Este o aventura spectaculoasa ce poate implica 100 km parcursi zilnic pe jos prin munti sau zbor cu parapanta la altitudini de peste 4.000 m. Cursa nu doar ca solicita un nivel ridicat de rezistenta fizica, ci si un grad ridicat de experienta cu parapanta.


Editia din 2013 a fost cea mai rapida de pana acum, cu 10 sportivi care au reusit sa ajunga in Monaco, printre care si romanul Toma Coconea. A fost castigata de Christian Maurer (Elvetia) in 6 zile, 23 ore si 40 de minute.

Dupa un proces de selectie exigent, pentru cursa din anul acesta, 31 de sportivi din 18 tari au fost selectati sa participe in faimoasa cursa. Printre ei se numara bineinteles si Toma care va fi la cea de-a saptea participare. El este recunoscut pentru anduranta si inca detine recordul la cea mai lunga distanta parcursa pe jos. Daca vremea va fi potrivnica zborului, Tomi are sanse mari la a podium sau poate la marele premiu.

Ultramaratonul No Finish Line

Toma Coconea a reusit sa isi demonstreze talentul de anduranta insa si la alergare. In septembrie 2014 a participat la ultramaratonul No Finish Line, care s-a desfasurat la Monaco. Evenimentul este unul de alergare non-stop timp de opt zile consecutive pe un circuit de 1400m. Ambasadorul Wings for Life World Run a reusit performanta de a alerga 823 km, echivalentul a 20 de maratoane, rezultat realizat probabil si datorita strategiei ca in doua dintre zilele competitiei sa nu se opreasca timp de 24 de ore.

1417023350_003

La finalul concursului, Toma s-a clasat pe pozitia a cincea in clasamentul general, din 11256 de participanti si locul 1 la categoria sa de varsta, din 1586 de concurenti.

Intalnire cu Toma

Sambata, 24 ianuarie, veti avea ocazia sa il cunoasteti pe Toma persoanal si sa auziti povestile din spatele curselor. Intalnirea vea avea loc in cadrul campusului Politehnica. Mai multe detalii in curand.

In plus, o sa aveti ocazia sa il intalniti si duminica pe traseu pentru ca Toma va concura in echipa speciala a ambasadorilor Wings For Life.

Articole similare

Revista Alerg 2024


SportExpo Gerar 2024


Revista Alerg 2023


SportExpo Gerar 2023