Începând cu ediția 2016, Semimaraton Gerar își dorește să devină un eveniment mai responsabil și sustenabil în același timp, cu două priorități: reducerea deșeurilor și susținerea comunității.

Fie că ne place sau nu, sportul nostru drag, alergarea, participând la evenimente sportive, are un impact considerabil asupra mediului, atât prin consumul de resurse, cât și prin generarea unui număr impresionant de deșeuri.

Credem că este răspunderea noastră, atât ca organizatori, cât și ca participanți să încercăm să schimbăm sau măcar să ameliorăm această situație. Astfel că, începând cu ediția 2016, la Semimaraton Gerar vom avea în orice decizie organizatorică această direcție de eveniment responsabil. Sperăm ca de la ediție la ediție să găsim idei cât mai creative pentru a organiza un eveniment cât mai plăcut pentru participanți, dar cu un impact cât mai mare în comunitate și cu un număr minim de deșeuri.

Pentru ediția 2016, găsiți detaliat în pagina Eveniment responsabil ce vom implementa în această direcție de responsabilitate și creare eveniment responsabil.