Semimaraton Gerar 2015 a fost o experiență interesantă. Am încercat să găsim o soluție la cererea atât de mare, dar se pare că nu a fost una prea plăcută din perspectiva oamenilor interesați. Am ascultat, am învățat și am găsit, sperăm noi, o alternativă mai frumoasă pentru ediția 2016, una cu mai multe locuri la proba de semimaraton, care ne-am dori să fie și pe placul vostru.

Una din marile limitări ale evenimentului e legată de numărul de vestiare pe care le putem obține pentru a putea asigura buna desfășurare a competiției, Universitatea făcând eforturi considerabile, având în vedere că evenimentul are loc în fiecare an în sesiune, că deh doar e “Gerar”. De asemenea, o altă grijă a noastră legată de marirea numărului de locuri la semimaraton are legătură cu lungimea traseului, o buclă de 3.6 km parcursă de 6 ori, fapt ce determină ajungerea din urmă a unora din echipe de către cei mai rapizi și crearea de dificultăți privind modul de depășire.

Am renunțat la proba de Cros 3.6 km

Pentru că interesul pentru această probă nu a fost niciodată unul foarte mare, în fiecare an rămânând locuri libere, am decis să renunțăm la această probă și să alocăm aceste locuri spre proba de semimaraton.

Proba de Cros 10 km devine Crosul ELTH 10k

Proba de 10 km se va menține cu același număr de locuri, de 150. Ea va primi însă numele de Crosul ELTH 10k. Startul pentru această probă se va muta la ora 12:30.

Proba de semimaraton echipe va avea două starturi

Pentru a mări numărul de echipe de la eveniment, evitând totuși aglomerația de pe traseu, am decis să organizăm două starturi, fiecare de 100 de locuri. Vor fi astfel 200 de locuri la proba de semimaraton (două sute de echipe).

Dorim să încurajăm participarea fetelor, prin echipe de mixt și feminin

Astfel, echipele de mixt și feminin vor avea locuri rezervate și start separat. Alocarea locurilor și orele de start vor fi stabilite, după cum urmează:

  • Start 1 ora 9:00 – Masculin – 100 de locuri
  • Start 2 ora 10:45 – Mixt – 70 de locuri
  • Start 2 ora 10:45 – Feminin – 30 de locuri

Dintre acestea, Organizatorii își rezervă dreptul de a aloca un număr total de 20 de locuri (echipe) pentru sponsorii și ambasadorii evenimentului.

Deschidere înscrieri și metodă de alocare locuri

Aceasta este probabil informația cea mai așteptată despre ediția 2016. Ei bine având în vedere că am reușit creșterea numărului de locuri, anul acesta vom oferi toate locurile odată, pe principiul primul venit, primul servit.

Înscrierile se vor deschide la mijlocul lunii noiembrie 2015.

Vă așteptăm cu drag la o nouă ediție de gală Semimaraton Gerar 2016!

Articole similare

Revista Alerg 2024


SportExpo Gerar 2024


Revista Alerg 2023


SportExpo Gerar 2023