Semimaraton Gerar și-a respectat numele la fiecare ediție din cele patru de până acum. Nu mereu am avut parte de cea mai mare zăpadă, dar mereu gerul și-a făcut simțită prezența. La prima ediție, în anul 2011, au fost -11.3 grade, am continuat cu -15.5 grade, iar la ediția cu numărul trei am avut -9 grade.

Totuși, poate cea mai interesantă ediție de până acum, a fost ediția cu numărul patru. Cu aproape o săptămână înainte de concurs primeam mesaje dacă mai organizăm Gerar-ul sau îi schimbăm numele, dupa ce termometrul ajunsese și la 10-12 grade cu plus.

Cu câteva zile înainte de eveniment, însă, furnizorii noștri de zăpadă și-au făcut datoria din plin. Au adus ger și omăt din belșug pentru eveniment, poate chiar un pic prea mult. Am avut un weekend cu avertizare cod portocaliu de ninsoare și viscol, dar și mesaje primite dacă anulăm concursul din cauza intemperiilor. Concursul s-a ținut pe o ninsoare ca-n povești, aducând după trei ani de supremație și o nouă echipă câștigătoare.

Anul acesta, încă nu știm cum va fi vremea, însa deja avem anunțat un cod al competiției: cod magenta de alergare.

10863927_615377015228580_7156301251622887713_o

Care sunt caracteristicile codului magenta de alergare?

În primul rând, voia bună! Asta am văzut an de an pe fața celor care treceau prin dreptul liniei de sosire. Indiferent de cât de mică era cifra afișată pe termometru, de vânt, de ninsoare, concurenții de la Semimaraton Gerar alergau voioși prin campusul Politehnica.

În al doilea rând, culoarea din obraji care apare de la frig și mișcare este una…specială: magenta :).

Nu în ultimul rând, satisfacția enormă pe care o simți când termini tura de alergare, intri în interior și te încălzești cu un ceai cald, este una fantastică. Nimic nu se compară cu o rundă bună de mișcare pe frig, care parcă te teleportează în vremurile copilăriei, când te jucai toată ziua în zăpadă până când pantalonii, din pricina frigului, aproape că se transformau în tablă.

Mulțumim partenerului principal de anul acesta, Telekom Romania, alături de care vă promitem surprize și experiențe împreună pentru ediția aniversară cu numărul cinci.