Centrul Superfit pentru testarea performanțelor sportive, recent deschis în București este alături de participanții la Semimaratonul Gerar ediția V-a. Toți cei care vor ocupa prima poziție pe podium, la toate cele trei probe, beneficiază de un premiu constând într-o testare cardiometabolică, în valoare de 100 euro. De asemenea, toți concurenții beneficiază de o reducere de 20% la serviciile Centrului Superfit, pe baza numărului de concurs

Centrul Superfit s-a născut din dorința de a fi alături de sportivii amatori și de performanță, încă din momentul în care iau startul și până când vor urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Specialiștii Superfit sunt pregătiți pentru a interpreta datele obținute și pentru a oferi celor care se antrenează, precum și antrenorilor, toate informațiile ce pot fi transpuse în recomandări practice, așa cum sunt planurile de antrenament.

La o primă vedere poate părea sofisticat şi adresat sportivilor profesionişti sau semi-profesionişti însă trebuie să ştiţi că orice persoană care doreşte să-şi controleze performanţele sportive poate trece pragul nostru. Este chiar indicat persoanelor care îşi doresc să slăbească şi care intentionează să urmeze un program de nutriţie şi sport pentru că, în funcţie de parametrii în care se află, pot urma un program personalizat şi, astfel, eficient.
declară dr. Şerban Damian

superfit-la-gerar

Testarea cardiometabolică este cea mai performantă și utilă analiză pe care o poate face un sportiv, iar determinarea VO2max este esențială pentru a stabili care este capacitatea de performanță la un moment dat. Cu ajutorul acestei investigații se pot stabili foarte exact zonele de antrenament

Analiza compoziției corporale cu ultrasunete (adipometria ecografică) este o modalitate foarte precisă de determinare a structurilor organismului, cu vizualizarea straturilor externe (țesut adipos, masă musculară).

Analiza posturii, mersului și alergării cu echipament optic computerizat este cea mai modernă și avansată modalitate de a determina parametrii fiziologici de bază ce alcătuiesc mișcarea.

Răspunsul fiziologic la efort este atent analizat în laboratorul Superfit. Este singura modalitate pentru a înțelege cum reacționează organismul la diferite tipuri și niveluri de efort, stabilind astfel nivelul de antrenament în diverse momente cheie.

Nu în cele din urmă, la Centrul Superfit doritorii pot beneficia de consiliere în nutriție sportivă și psihologia sportului de la specialiști acreditați, cu pregătire internațională.

Pentru sportivii de performanță aici se găsesc cele mai moderne soluții de testare care stau la baza conceperii și individualizării programelor de antrenament și nutriție specifice pentru fiecare sport în parte. Laboratorul este deschis tuturor sportivilor: atletism, ciclism, triatlon, fotbal, handbal, baschet, canotaj, gimnastică, tenis de câmp, înot etc.

Mai multe detalii pe site http://performanta.superfit.ro