Stimati participanti,

Se pare ca Gerar-ul nu isi va dezminti numele nici la aceasta editie, iar colegul Chip LongLeg (detalii aici : detalii aici ) isi va depasi norma de fulgi.

Astazi, 24 ianuarie, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu de ninsoare si viscol pentru intervalul 24 ianuarie ora 18:00 – 26 ianuarie ora 18:00.

Conform acestei avertizari, in cursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, viscolul se va intensifica in Muntenia, iar in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, temporar vor fi rafale ale vantului de peste 75-80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolita. Temperatura maxima anuntata este de minus 5 – minus 7 grade Celsius.

Organizatorii concursului privesc cu multa seriozitate acest subiect, date fiind implicatiile sale pentru siguranta participantilor.

Reamintim ca spatiul de desfasurare a concursului este unul privat si ca, desi Universitatea dispune de utilaje de deszapezire, acestea sunt complet inutile in caz de viscol, cand viata ne-a aratat ca se aplica principiul „unde dai la o parte o lopata/cupa de zapada se aduna de zece ori mai mult intr-un minut”.

Rugam participantii sa monitorizeze la randul lor starea vremii, site-ul competitiei si email-ul, pentru a se pune la curent in timp util cu evolutia evenimentelor si cu anunturile organizatorilor.

De fapt, evenimentele meteo sunt imprevizibile si va multumim pentru adoptarea unui comportament corespunzator cu privire la diversele situatii care pot aparea din cauza vremii.

Desfasurarea in bune conditii a concursului depinde si de dumneavoastra.

Pentru moment nu anticipam anularea evenimentului, insa suntem convinsi ca vom avea parte de intelegerea dumneavoastra daca situatia (viscolul) o va impune. Stim ca multi dintre cei inscrisi sunt alergatori cu multa experienta care stiu ce inseamna riscul unei competitii de acest tip.

Recomandam, asadar, deocamdata inca o data alergatorilor sa se pregateasca pentru o cursa in conditii de vreme rece si cu vant, ceea ce inseamna:

  • Purtarea de imbracaminte adecvata in timpul concursului, in 3 straturi, cu windbreaker in ultimul strat (deasupra);
  • Acoperirea capului si a mainilor (purtati manusi, caciula si/sau buff !);
  • Purtarea de incaltaminte corespunzatoare – recomandam cu insistenta purtarea pantofilor de alergare de munte (trail). Daca traseul va fi acoperit cu zapada si gheata, puteti purta Yaktracks sau utiliza metoda stramoseasca a ciorapilor purtati (si) peste pantofii de alergare;
  • Sa nu uitati sa va aduceti cu dumneavoastra imbracaminte si incaltaminte de schimb;
  • Sa va alimentati corespunzator inainte de start, precum si in timpul cursei (mai ales participantii la semimaraton). In conditii de iarna corpul dumneavoastra are nevoie de mai mult « combustibil » deorece consuma mai multa energie;
  • Sa fiti vigilenti pe timpul concursului, alergand preventiv astfel incat sa evitati riscurile atat pentru dumneavoastra cat si pentru ceilalti concurenti (nu va inghesuiti pe spatiile stramte, nu accelerati pe coborari si alte portiuni acoperite cu gheata, etc.);
  • Sa fiti gata sa acordati asistenta colegilor de concurs daca este nevoie, sa alertati comisarii de traseu si/sau organizatorii cat mai rapid in caz de incidente;
  • Folosirea cat mai mult posibil a transportului in comun si in mod special a metroului (exista trei statii de metrou in apropiere de domeniul universitar).

Va multumim pentru intelegere si va asteptam la Gerar 2014!

Articole similare

Revista Alerg 2024


SportExpo Gerar 2024


Revista Alerg 2023


SportExpo Gerar 2023