• Semimaraton Gerar este una dintre primele competiţii sportive ale sezonului de alergare 2019 și care se desfășoară în condiții de iarnă;
  • Ediția cu numărul nouă a avut ca slogan “We Run As One” și a reușit să atragă donații de 10.000 lei pentru  înființarea unei burse sportive pentru un tânăr sportiv (10 și 17 ani) cu rezultate promițătoare;
  • La eveniment au participat peste 800 de concurenti, Gerar fiind singura competiţie de alergare de șosea la care se aleargă un semimaraton concomitent în echipe de câte trei alergători

Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, a avut loc a noua ediție Semimaraton Gerar, cuprinzând cele două probe de semimaraton echipe și cros 10k pe deja tradiționalul traseul din incinta Campusului Universității Politehnica București. Telekom România a continuat susținerea Semimaraton Gerar, competiție care promovează alergarea în aer liber, chiar și în condiții de iarnă și temperaturi scăzute.

La proba de semimaraton echipe, categoria masculin a fost câștigată de echipa Super Mario Team (Alexandru Corneschi, Robert Necula, Dumitru Nicolaev) cu un timp de 1:17:27, urmată de echipa Ecomarathon (Adrian Bostan, Florin Munteanu și Emanuel Trandafir) – 1:19:46,  iar pe locul 3 a sosit echipa Holy Fit! Not again! (Alexandru Bacoşcă, Andrei Ivănescu-Gliga, Ionuț Timofte) – 1:23:24

Proba semimaraton echipe mixt a fost câștigată de Sporter (Zbirnea Natalia, Alexei Camenscic, Andrei Bogaci) cu un timp de 1:24:29, pe locul doi a sosit echipa Basarabia Run (Ion Gutu, Zinaida Sacara, Andrei Cebotari) – 1:29:30, iar pe locul 3 echipa Trupa Lui Fane ( Nicoleta Ciortan, Stefan Oprina, Victor-Florin Bratu) – 1:29:53.

Proba semimaraton echipe feminin a fost câștigată de Sport Guru BCR Racing Team (Iuliana Stroescu, Claudia Necula, Denisa Dragomir-Duiculeasa) cu un timp de 1:29:02, pe locul doi a sosit echipa Fast Turtles (Diana Sinic, Tatiana Golodenco, Alexandra Brinzari) – 1:44:10, iar pe locul 3 echipa CICLISTELE (Dariela Ionescu, Corina Loredana Butuc, Cecilia Dalvaru) – 1:46:21.

Pentru proba de 10km, tabloul celor mai bun sportivi a fost:

LocSportivCategorieTimp
1Nastasia FotuFeminin 16-22 ani 0:46:58
1Valentin PredaMasculin 16-22 ani0:44:26
1Mariana CristeaFeminin 23-34 ani0:44:47
2Cristina Mihaela ManFeminin 23-34 ani0:51:36
3Iulia FloreaFeminin 23-34 ani0:52:18
1Cristian LuticMasculin 18-34 ani 0:35:06
2Robert BoroiMasculin 18-34 ani0:39:17
3Valeriu NalbanMasculin 18-34 ani 0:41:16
1Elena AlexandrescuFeminin 35+ ani 0:43:14
2Toma Cristina PalicFeminin 35+ ani 0:49:23
3Diana GalFeminin 35+ ani 0:50:31
1Vitalie GheorghițăMasculin 35+ ani 0:35:17
2Victor VladMasculin 35+ ani 0:43:14
3Virgil AlecuMasculin 35+ ani 0:43:14

Prin ediția din 2019 a Semimaraton Gerar organizatorii încearcă înființarea unei burse sportive ce va fi acordata anual unui tânăr sportiv cu vârsta între 10 și 17 ani. Pentru a candida la bursă sportivul trebuie să practice, în mod constant și cu rezultate promițătoare, în ultimii 2 ani, una din disciplinele de atletism, alergare montană, triatlon, duatlon. Primirea aplicațiilor se face în perioada 1 – 10 februarie 2019, iar mai multe detalii despre bursă se găsesc pe pagina: gerar.ro/bursa-gerar/

Participanții au beneficiat de un ”kit de participare” format pe lângă numărul de concurs și ”chip-ul” pentru cronometrare electronică, de o bandană BUFF Thermonet, o cartelă Telekom, sacoșa de pânză de la Atelierul de pânză, Roll-On Deo de la Rexona, pinguin de ciocolată Heidi, Revista Alerg.

Din 2016, evenimentul își propune să fie responsabil față de mediu și comunitate. Un lucru mai puțin știut este că evenimentele de acest fel pot avea un impact asupra mediului, atât prin consumul de resurse, cât și prin producerea unui număr impresionant de deșeuri. Din acest motiv organizatorii și susținătorii evenimentului au adoptat o strategie sustenabilă: înregistrare electronică în concurs, ambalaj reutilizabil pentru kitul de concurs, reducerea cantității de hârtie folosită pentru semnarea declarațiilor de participare, acestea validându-se în format electronic și reducerea folosirii produselor din hârtie din zona Sport Expo a concursului. Detalii despre directia responsabilă a evenimentului este detaliată pe pagina: gerar.ro/despre/eveniment-responsabil/

Semimaraton Gerar este organizat de către asociaţiile Ro Club Maraton și People for Sport România, împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club.

Partenerii evenimentului sunt: Buff Romania, CompresSport, SportGuru, Mizuno, CityGrill, Preda Publishing, Rexona, Pepsi, Gatorade, Apa Bucovina, Varta, L’ Atelier des Fêtes, Livezile Dobrinoiu, Hot Pod Yoga, Madam Mitza, Aviatiei Wellness Center, CarPath,  parteneri de bine Galantom, Pădurea Copiilor.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial www.gerar.ro.   

***

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

Soluțiile noastre deschid o lume infinită de oportunități de a împărtăși cele mai frumoase și emoționante experiențe cu familia, prietenii, colegii și cu cei din jurul nostru. Misiunea noastră este să îmbogățim viețile oamenilor, oferindu-le acestora servicii integrate fixe și mobile, tehnologii de ultimă generație 4G, fibră optică, precum și Internet TV, care aduce utilizatorilor o nouă experiență de divertisment, cu acces la conținut exclusiv și de calitate, pe toate ecranele, și funcționalități interactive avansate. Telekom Romania este partenerul de încredere al companiilor, pentru care oferim soluții complete de comunicații și IT&C. Rețeaua noastră conectează oameni, mașini și conținut, pentru un viitor mai bun, mai sigur și mai simplu.

Telekom Romania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

Despre People for Sport

People for Sport a pornit la drum în 2013, la inițiativa unor prieteni uniți de aceeași pasiune pentru sport. Încurajează și pun umărul la dezvoltarea sportului de masă, cel făcut cu pasiune și cu drag de mișcare.

Sunt implicați în mai multe evenimente de alergare, printre care și Semimaraton Gerar. Au inițiat de curând un circuit de evenimente de alergare denumit Run România.

Informații despre asociație și restul proiectelor se găsesc pe peopleforsport.org.

***