Începând cu ediția 2019, am decis să ca fondurile strânse la Semimaraton Gerar să meargă către o cauză sportivă. În fiecare an alegem un proiect care sperăm să motive cât mai mulţi alergători să îl susţină prin donaţi şi fundraising.

Bursa Gerar 2023

În 2023 ne dorim să susţinem proiectul 7 Summits! al celor de la Climb Again.

Ca și în viața cotidiană, și în sport, persoanele cu dizabilități sunt nevoite să facă față unor provocări care pot să le limiteze independența și incluziunea socială. 

Sportivii Climb Again au acceptat provocarea și și-au propus să escaladeze cele mai înalte vârfuri ale lumii. În anul 2023, sportivii Climb Again vor cuceri vârful Puncak Jaya – Indonezia (4.884 m). 

Climb Again vine în întâmpinarea nevoilor copiilor și tinerilor cu dizabilități prin facilități sportive, infrastructură și context organizațional. Lotul Național de Paraclimbing este o echipă de sportivi de performanță coordonată de Climb Again din 2015. În prezent este formată din 20 de sportivi cu vârste între 15 si 35 ani, cu diverse tipuri de deficiențe fizice, care se antrenează și participă la competiții internaționale și expediții montane, reprezentând România. Palmaresul competițional este complex și recunoscut la nivel național și mondial.
Dorința lor de cunoaștere și de depășire a limitelor proprii, sau impuse la nivel social, s-a materializat în obiective mărețe precum expedițiile alpine și cucerirea celor mai înalte 7 vârfuri de pe cele șapte continente. Alex Benchea și Răzvan Nedu, sportivi cu deficiențe de vedere au reușit deja să escaladeze o parte din ele.
În decembrie 2019, Alex Benchea, sportiv român complet nevăzător, component al Lotului Național de Paraclimbing, cucerește Kilimanjaro – 5895 m.
În iunie 2020, Alex și Răzvan (căpitanul Lotului Național de Paraclimbing) care văd împreună 1%, escaladează Mont Blanc, 4810 m.

În august 2021 cei 2 sportivi cuceresc Vf Elbrus (5642 m), cel mai înalt vârf din Europa, după câteva zile foarte grele. 

În decembrie 2022, cei doi sportivi ai Lotului Național de Paraclimbing merg în expediție pe cel mai înalt vârf din America de Sud (Aconcagua – 6962 m). 

Bursa Gerar 2020

Pentru 2020, fiind ediția aniversară cu numarul 10, ne-am dorit ca bursa să fie una specială. Ne dorim să omagiem memoria unor sportivi extraordinari care din pacate nu mai sunt printre noi: Nușu (Ion Neagoe) și Zsolt Torok. Credem că ei vor rămâne mereu în inimile noastre și vor fii mereu pentru noi un model de om, de sportiv la care să aspirăm.

Fondul bursei va merge astfel către baieții lor, Teodor Neagoe și David Torok, și susținerea pasiunii lor sportive.

Fondul bursei se va constitui din susținerea participanților și a altor donatori în cadrul evenimentului din următoarele surse:


  • Donații realizate de concurenți în cadrul procesului de înscriere
  • Profitul înregistrat din vânzarea de diverse produse personalizate către concurenți sau susținători
  • Donații pe paginile de fundraising ale alergătorilor din comunitatea Gerar
  • Sponsorizare acordată de către organizatori și/sau partenerii acestora